Varför finns det så många dåliga chefer?

Det finns  managementkurser och litteratur över hur en bra chef och ledare ska vara.  Om chefer levde upp till en bråkdel av alla goda råd  skulle vi  ha toppenchefer. Ändå klagar många över dåliga chefer. Är chefer sämre att sköta sitt jobb eller ligger det andra faktorer bakom?

En faktor jag har sett är att många chefer är rädda! En rädd chef, tänker du, hur är det möjligt. De som sitter på makten över andra människors välbefinnande och utvecklingsmöjligheter. Det kan väl inte vara rädsla som gör dem till dåliga chefer!

Chefen kan vara rädd att någon kollega eller medarbetare ska visa sig duktigare och ha bättre ideér och förslag på lösningar än vad han/hon har själv. Chefen kan vara rädd för att medarbetarna ska prata skit bakom hans  rygg. Chefen kan vara konflikträdd och försöka göra alla till lags.

Vad händer i de här situationerna? Chefen kan faktiskt ta ditt goda förslag och presentera det som sitt eget på nästa sammanträde. Då framstår han som den duktiga person han vill vara (men absolut inte som en duktig chef men det vet ingen utom du som kom med förslaget). Den rädda chefen ger sällan beröm till medarbetarna och förslag till förbättringar kan han avfärda som gnäll. Den rädda chefen hittar negativa sidor hos medarbetarna  i stället för att lyfta fram det positva. Den här typen av chef omger sig med JA-sägare för att få bekräftelse på att han gör rätt.

Skitpratet då? Om chefen  inte förstår att skitpratet alltid finns och fungerar som en ventil för medarbetarna skapas mycket oro och rädsla hos chefen. Om han försöker vara kompis med personalen i alla lägen skapar  han istället en otydlig chefsroll och det är mycket sämre än lite normalt skitprat.

Till sist har vi den konflikträdda chefen. Alla ska få komma till tals och ett kompromissbeslut för att alla ska bli nöjda leder oftast till att ingen är nöjd över chefens beslut.

Är du chef och känner igen dig har du en del att lära om din chefsroll. Inse att vad du gör, vad du säger och hur du agerar har betydelse för personalens välbefinnande. Varför tacka ja till ett chefsjobb om du måste vara bäst och inte klarar av att delegera och låta medarbetarna utvecklas och växa förbi dig. Inse att chefsjobbet är ett annat jobb än det du hade tidigare och att det kräver tid och engangemang från din sida för att utvecklas till en bra och orädd chef.

 Gunilla

2 kommentarer angående “Varför finns det så många dåliga chefer?”

  1. Anonym skriver:

    Jodå, rädsla finns hos alla människor även chefer och visst kan kan det vara oförmågan att se kunskaper hos underställda medarbetare som en tillgång. Men vem anställde chefen? Alla chefer har en chef, eller?

  2. admin skriver:

    Bra fråga Anonym, vem anställde egentligen chefen? Det finns inget entydigt svar utan att kika på rekryteringsprocessen. Ibland befordras någon till chef för att denna gör ett fantastiskt jobb inom sitt område och får jobbet som chef i ”belöning”. (sällan lyckat) Ibland kan överordnad chef välja en person som inte utgör något hot eller konkurrens. (sällan lyckat). Ibland anställs en chef på goda referenser som dock inte stämmer med verkligheten. Om kravställandet och rekryteringen istället görs så proffsigt som möjligt bör det den nya chefen kunna bli en lyckträff både för anställda och högre chefer!

Leave a Reply